sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Yhdistyksemme tekee eikä meinaa

Ristinkantajat ry:llä on monta rautaa tulessa. Tekemistä riittää, erityisesti toiminnan kehittäminen vie tällä hetkellä hurjasti aikaa. Olemme saaneet upean uuden esitteen, kiitos kuvaaja Kimmo Rauatmaa sekä Graafinen suunnittelu Arya. Esitteemme ovat jaossa erilaisissa tilaisuuksissa sekä nähtävillä nettisivuillamme. Lisäksi viemme mainoksia eri yhteistyökumppanien ilmoitustauluille.

Yhdistys tarjoaa kolmea "perustuotetta": sosiaalipedagoginen hevostoiminta, verstastoiminta sekä tukihenkilötoiminta. Nämä ovat ammatillisia palveluja, joita tehdään ammatti-ihmisten voimin ja työntekijä saa itselleen palkan tekemästään työstä.

Olemme pääseet kehittämään toimintamme myös hanketoiminnan kautta. Maalla on mukavaa-hanke on tänä vuonna tarjonnut Green care-pienryhmiä ala- ja yläkoululaisille. Toimintaa pyritään testaamaan ja tuotteistamaan hankkeen kautta. Rinnalla teemme paljon työtä, jotta saisimme toiminnan jatkumaan jatkossa yhdistyksen omana toimintana. Maalla on mukavaa-hankkeesta valmistuu myös kaksi sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen projektityötä tämän vuoden loppupuolella. Ensi vuodelle on suunnitteilla eri-ikäisiin kohdistuvia hankkeita, aina rahoituksen selvittyä tiedotamme lisää!

Useina iltoina Ristinkantajien vapaaehtoiset toimijat kokoavat ryhmiä tai yksittäisiä lapsia sekä nuoria talliympäristöön tai luonnon helmaan. Ilman tärkeitä vapaaehtoisia emme tavoittaisi niin isoa joukkoa lapsia, nuoria ja aikuisia. Vapaaehtoisten vetämään toimintaan pyritään löytämään rahoitusta esim. tarvikemenoihin erilaisten hankkeiden kautta. Laskimme, että joka päivä tammikuusta toukokuuhun v. 2013 vapaaehtoisemme olivat tehneet keskimäärin kaksi tuntia vapaaehtoistyötä. Aika hyvin pieneltä, paikalliselta yhdistykseltä! Lisäksi alkuvuoden 2013 aikana vapaaehtoisilla ohjaajilla on ollut kuusi tukinuorta tuettavana.

Mahis-ryhmämme Kajaanin hevosharrastekeskuksella ratsastustunnilla. 

Talliyhteisöömme kuuluu sellainen 15 henkilöä, nuorin taitaa olla kuuden kuukauden ikäinen. Tällä porukalla olemme kokoontuneet viettämään mm. pikkujouluja sekä laiduntalkoita. Yhdessä olemme selvinneet mahdottomiltakin tuntuneista tehtävistä. Ja siellä yhteisen tekemisen lomassa olemme ideoineet jo uusia haasteita. Tästä hyvänä esimerkkinä miesten innostuminen yhdessä tekemään hevosille heinää!


Kaikki yhdessä pähkäilemässä hiihtoratsastusvaljastusta.

Tarvitaanko Pepin hevosen kesytykseen voimaa? Vastauksen saat ottamalla haasteen vastaan! 


Tämän vuoden uutena ideana on tarjoamamme virkitstystoiminta. Toimintaa ohjaa vapaaehtoiset ja tuotolla voimme rahoittaa perustoimintaamme. Sinulle, ryhmille, kaveriporukoille, polttariväelle, lapsiryhmille jne tarjoamme monenlaista ryhmäyttävää ja iloa tuottavaa toimintaa luonnossa sekä eläinten parissa. Mahdollista on opetella erilaisia uusia taitoja, esim. luokkivaljastus tai lännenratsastuksen alkeet. Miltäpä kuulostaisi "Pepin hevosen kesytys"? Kerää porukka ja tule kokemaan yhteisen tekemisen mahdollisuudet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti