sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vuoden 2014 teema: perheet

Ristinkantajien toiminta-ajatus on lisätä lasten, nuorten ja aikuisten hyvinvointia. Tänä vuonna se erityisesti tarkoittaa sitä, että huomioimme perheet toiminnassamme.

Talven hitti on ollut Hyvän mielen rekiajelu/kärryajelu, jonne perheet ovat riemastuttavasti löytäneet! Kaksituntisen aikana he ovat päässeet yhdessä ihmettelemään hevosen suurta mutta lempeää olemusta, harjaamaan hevosen ja valjastamaan sen sekä kokemaan reki- tai kärryajelun yhteisenä elämyksenä. Lopuksi on vielä palkittu ja hoidettu hevonen sekä huolehdittu sen hyvinvoinnista - lapset ja aikuiset yhdessä kottikärryjä työntäen tai vesisankoa kantaen.

Hevonen kiinnostaa ja motivoi toimimaan yhdessä: pienin voi harjata hevosen jalan ja vanhempi hevosen selän. Leipävatia voi pidellä sisarukset yhdessä. Yksi voi taluttaa hevosen tarhaan, kun muut tuovat ison kasan heinää. Vilkkaintakaan lasta ei tarvitse kieltää tai torua, kun energia suuntautuu oikeaan tekemiseen.

Ohjaajana minulle on joka kerta jäänyt tunne: olipa ihana perhe! Ehkäpä tämä tunne kantaa myös perheen elämässä sen hetken arjen keskellä!

Ulkoilutapahtumassa perheillä oli mahdollisuus kuvauttaa itsensä hevosen kanssa.
- Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti