lauantai 29. maaliskuuta 2014

Hevosagility, jotain vanhaa ja jotain uutta!

Maaliskuun aikana tallillemme on kokoontunut alakoululaisia oppimaan hevosten kouluttamisesta sekä hevosten ohjaamisen taitoja. Jokaisella kerralla on opittu jotain erilaista hevosten käyttäytymisestä, opetettu uusia temppuja hevosille sekä vietetty aikaa hevosien laumakäyttäytymistä seuraten. Myös hevosiin tutustuminen hoitotoimenpiteiden kautta on jokaisella kerralla muistettu. 

Kevät yllätti sulattamalla lumet. Mutta se ei meidän kokoontumsia ole haitannut! 
Olemme testanneet tarhassa, miten tammat seuraavat mikäli liikumme ryhmänä, miten taluttaessa hevosen saa seuraamaan juuri minua, miten hevonen ravaa jos minäkin ravaan, ajaneet kärryillä pellolla pujottelutehtäviä sekä tarkkuustehtäviä, kouluttaneet hevosia hulavanteiden kanssa sekä muistaneet aina oikean hetken palkkaamiselle! 

Fiona ja Velmu.
Kuvannut: Taru Pikkarainen
Taisi käydä niin, että monien kerholaisten suosikiksi on muodostunut tallillamme asuva Velmu-poni. Velmu on kohta kolme vuotias shetlanninponi ruuna. Velmu on ihastuttanut lapsia jumppapallo tempuillaan, innokkaalla asenteellaan ja ennakkoluulottomuudellaan. 

Ponia on päässyt myös taluttamaan sekä harjaamaan. Karvoista saikin hienoja mustia, valkeita tai harmaita ristikoita yhdellä tietyllä sualla harjatessa. Ristikon väriä pystyi muuttamaan harjaamalla musta-valkoista Velmua eri kohdista! 
Ponin karvoista saa aikaan taidetta!
Kuvannut: Heidi Kotilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti