maanantai 27. tammikuuta 2014

Lasten päiväleiri

Sunnuntaina 26.1.14 tallille saapui 13 innokasta alakoululaista viettämään leiripäivää. Aluksi tutustuimme toisiimme ja keksimme itsellemme kivat tallinimet. Kävimme tallin säännöt, sillä nehän ovat tärkeät tietää kun hevosten kotona ollaan. Puimme heijastinliivit, jotta ohikulkijatkin varmasti huomaavat meidät ulkona liikkuessamme.

Sitten pääsimmekin jo leikkimään ensimmäisen leikin: kaurankuljetusviestin! Se oli keskittymistä vaativaa puuhaa: täysi lusikallinen kauroja kulki tarkkaakin tarkemmin viestiketjun jäseneltä toiselle. Emmehän halunneet pudotella hevosten iltakauroja maahan! Toki myös talli siivottiin putipuhtaaksi ja hevosille laitettiin heinät ja vedet odottamaan. Kaikki osallistuivat tomerasti ja siistiä tuli!

Ansaitun välipalan jälkeen oli kaikkien odottama hetki: hevoset haettiin sisälle. Kaikki pääsivät harjaamaan ja kokeilemaan kavioiden puhdistusta. Hevosen jalka olikin yllättävän painava nostaa! Onneksi yhteispelillä se onnistui, kun toinen nosti ja toinen puhdisti liat kaviokoukulla.

Kaksi hevosista varustettiin suitsin ja lännensatuloin, joissa on ihan oikea nuppi ja hienot nahkaiset koristelut. Ohjaajat taluttivat hevoset kentälle, jossa kukin pääsi vuorollaan ratsastamaan tehtäväradan turvallisesti talutettuna - itse kuitenkin hevosta ohjaten. Hevonen tottelikin tosi pieniä merkkejä, joita sille annettiin omalla katseella tai kantapäillä hipaisemalla. Vuoroa odottaessa ratsastettiin ympyröitä ja voltteja keppihevosilla, kaikissa askellajeissa ja jopa esteiden yli. Lopuksi kepparit vietiin karsinaan, hoidettiin ja ruokittiinkin. Sillä välin kaikki olivatkin jo ehtineet ratsastaa oikeilla hevosilla.

Hevoset hoidettiin tallissa ja kiitettiin niitä, että saimme ratsastaa niiden selässä. Lopuksi leikimme vielä ravileikin ennen kuin hakemaan tulleet vanhemmat pyydettiin tutustumaan talliin ja hevosiin. Hymy taisi olla useimmalla suupielessä kotiin lähtiessä. Hevoset jäivät ulos tarhaan syömään päiväheiniään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti